sortiment

Názov vína Ročník Popis   Kombinácia s jedlom

rlbl

Rulandské biele

2009

Plné víno s minerálnou podstatou a pikantnou sviežosťou, vôňou kvetín, hrušiek , lieskových orieškov a chlebovej kôrky

 

K údenej rybe a mäsu, k pernatej zverine, k pašétam a k tvrdým kozím syrom.

Podáva sa pri teplote 10-12 °C

vlzl

Veltlínske zelené

2009

Víno s vôňou a chuťou po šípovom kvete a s decentnou mandlovinkou.

 

K údenej rybe a mäsu, k pernatej zverine, k paštétam a k tvrdým kozím syrom.

Podáva sa pri teplote 10-12 °C

frmd

Frankovka modrá – rosé/barrique

2009

Víno s intenzívnou a podmanivou vôňou. Nájdete v nej záhradné jahody, lesné jahôdky, v druhom slede sa objavia maliny a v pozadí je dužina čerešní. Na jednej strane je ovocnosť sladkých plodov, na strane druhej dodáva vôni príťažlivosť svieža kyselinka.

Chuť vína je svieža šťavnatá, pričom ovocnosť je veľmi výrazná.

Na rozdiel od väčšiny ružových vín, ktoré sú ľahučké, toto víno disponuje výraznou minerálnou štruktúrou.
 

K pečeným mäsám, k jemným úpravám zveriny, k hríbovým pokrmom, k tvrdým syrom.

Podáva sa pri teplote 11-12 °C

Skvele sa hodí k ľahším predjedlám a šalátom

slzl

Silvánske zelené

2009,

2011

Vôňa je pikantná, trávnatá, u mladších ročníkoch v pozadí prechádza do jemných korenistých vôni najmä u starších ročníkoch.

Chuť je plná, extraktívna , príjemne korenistá s jemnou kyselinkou v pozadí.

 

Vhodné podávať ku králikovi, rybám, hydine, mladému bravčovému mäsu na grile a tvrdým syrom.

frrg

Feteasca regala

2010

Víno svetlej zelenožltej farby, vo vôni s pestrou paletou jemných ovocných, bylinkových a korenistých tónov, najmä marhúľ, manga, mäty a klinčekov. Chuťový vnem lahodný a harmonický, s ovocnosťou najmä červeného grepu. U nás známe i ako Pesecká leánka.

 

K jemnej kozľacine či teľacine a subtilným koreneným omáčkam. Podáva sa pri teplote 9-11 °C

rzvl
Rizling vlašský

2010,

2011

Mladé víno s príjemnou kyselinou a vôňou červených ríbezlí alebo egrešu, zrelé víno s vôňou lúčnych kvetov a medu

 

K zeleninovým jedlám i polievkam, k sladkovodným rybám, k zrejúcim syrom alebo k jemným paštétam.

Podáva sa pri teplote 9-11 °C

rlmd

Rulandské modré - rosé

2011

Víno oranžovej až lososovej farby so svetlými okrajmi. Príjemná, svieža a ovocná vôňa je doplnená typickými tónmi brusníc, červeného bobuľového ovocia a jahôd. Jeho chuť je plná, elegantná s ovocným dozvukom.

Pekné, čisté víno, vhodné nielen pre letné osvieženie

 

Tvorí harmonické kombinácie s ľahšími, sladkými múčnikmi. Samotnú chuť vína podporíte neutrálnym syrom typu eidam. 10 – 12 °C